Jaki promień skrętu ma OII ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dnu
    Classic
    • 2010
    • 15

Zamieszczone przez krzysiek1974
    Ale przede wszystkim interesuje mnie Wasze zdanie na temat samej funkcjonalności Corner w wydaniu O2
    Ja tę funkcję dokupiłem w ambiente, ale tak po prawdzie to się zastanawiam po co. Może przy wjeździe na podwórko czy na ciasnym parkingu sie na coś przydaje (chociaż parkingi przed marketami sa z reguly oświetlone), natomiast podczas poruszania sie po slabo, czy wcale nieoświetlonych drogach nie zauważyłem jakieś szczegolnej przydatności. Nie dają one tak wiele światła, żeby noc zmienić w dzień.
    I tak jak wspomniałeś, nie mają czujnika zmierzchowego więc mogą zapalać się również w słoneczny dzień. Problem ten daje się wyeliminować przez jazdę na DL, ale w czasie deszczu, cornery służą tylko jako dodatkowy kierunkowskaz.
    I tak nie do końca rozumiem funkcję włączanie obydwóch cornerów podczas cofania.

Zamiast cornerów poleciłbym raczej dodatkowe głośniki. Cena ta sama,a przydatność zdecydowanie większa.

Jesli można jeszcze zapytać, jakie dodatki wybrałeś? Pewnie już wcześniej wspominałeś, ale uleciało to mojej uwadze.
  • ARobert
    Rider
    • 2008
    • 254
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jako że przesiadłem się z mniejszego auta to trochę bałem się wielkości Octavii II a zwłaszcza trudniejszych manewrów na parkingu a póki co jakoś wcale nie jest źle a dzisiaj wykonując manewr zawracania na niewielkim placu wykonałem go na raz w pełnym skręcie kół co dość pozytywnie mnie zaskoczyło dlatego z ciekawości pytam ile wynosi ten parametr dla OII bo nie mogę tego parametru znaleźć. Gdzieś znalazłem , że OI ma 5,40.

Komentarz

• Kapuhy
      Ambiente
      • 2008
      • 132

Średnica zawracania to 10,2 m, promień jest zatem połową z tego.

Komentarz

• ARobert
        Rider
        • 2008
        • 254
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Kapuhy
        Średnica zawracania to 10,2 m, promień jest zatem połową z tego.
        ..dzięki.

Komentarz

Pracuję...